· 

COMPOSTAR AL BARRI - la sessió

Cicle: "Estenem La Taca d'Oli de la sostenibilitat des de Ca l'Isidret"

la taca d'oli, singulars, economia circular

Dimarts 29/9/20 a les 18h30 pel canal de Ca l'Isidret

 

Generar un teixit digestiu urbà des d'una xarxa pro-sumidora és possible i necessari. Com? 

 

En parlem amb Miki Royan i Diego Waehner, que pertanyen a el projecte Abono Km0 i amb els responsables de CoHuertos Urbanos del ConnecHort.

 

Sessió a càrrec de l'equip de La Taca d'Oli

 

 

 


“JUNTAR NUESTROS ORGÁNICOS”

porque son recursos para

hacer crecer la vida en el barrio. 

La sessió de La Taca d’Oli des de Ca l’Isidret sobre “Compostar al barri” va tocar de màns a terra, gairebé literalment, de la mà del projecte Abono Km0; una iniciativa ubicada al ConnectHort de Poblenou, un espai on fer crèixer menjar a més d’idees posades en pràctica que fan realitat el canvi que volem vore. 

La sessió recull el funcionament i el sentit d’aquest projecte de la mà de Diego, la visió d’Andrea, una veïnat pro-sumidora (és a dir, responsable del que li passa a les seves restes orgàniques de menjar) i de Seba, que acompanya en el coneixement i les potencialitats dels horts urbans allà residents, els EcoHuertos Urbanos.

la taca d'oli, singulars, economia circular, sesiones
[VIDEO!!!!] Sessió a càrrec de l'equip de La Taca d'Oli pel canal de Ca l'Isidret (Part 1)

Des de la visió d’activar un sistema de recollida de restes orgàniques que va fent teixit digestiu urbà, les llombrius vermelles en uns 3 o 4 mesos s’ho empassen tot per donar pas a abonament fabricat a Barcelona. Una matèria valuosa a punt per a enriquir la terra de jardins, horts urbans i ... en definitiva la vida de totes les persones que han decidit fer quelcom de positiu amb les restes orgàniques. Seguir tot el procés activament i no delegar en les institucions, si compostaran o no, passa a ser un activisme orgànic en tota regla

Els punts de recollida d’Abono Km0 esdevenen nodes de transformació de la matèria i indrets de transformació veïnal on tothom aporta valor al cicle de la vida. Precisament al ConnecHort s’hi alimenten els Eco-Huertos Urbanos que allà hi són d’aquest abonament i del coneixement que es comparteix des de la saviesa, l’experiència i les ganes de posar les mans a la terra

Abono Km0 és un  servei de gestió integral descentralitzada de la fracció orgànica en punts estratègics de la ciutat per a la recepció i tractament in situ a través de l’empoderament ciudadà, premiant el compromís amb el lliurament d’un producte de valor fruit d’aquest  procés d’aportació de les restes orgàniques del veïnat. Abasta diverses vessants com la participació, l’educativa, l’ecològica i la biotecnològica.

la taca d'oli, singulars, economia circular, sesiones
[VIDEO!!!!] Sessió a càrrec de l'equip de La Taca d'Oli pel canal de Ca l'Isidret (Part 2)

Així doncs ajuntar els nostres orgànics és un acte d’allò més subversió en els temps que corren que genera riquesa pel sol, sobre el que la gent que està ficada en aquesta iniciativa està construint una nova societat des del barri per al bé de totes i evidentment del planeta del que formen part.

 

Animeu-vos a obrir un PUNT D'ABONO Km0

Com fer-ho?

Més informació AQUÍ:


la taca d'oli, singulars, sesiones, abonokm0
la taca d'oli, singulars, sesiones, connect hort
la taca d'oli, singulars, sesiones, connect hort

Escribir comentario

Comentarios: 0