· 

Presentació virtual del projecte “Food Tech 3.0” - FoodShift

Convocatòria oberta

La Fàbrica cooperativa participa en el projecte europeu Food Shift 

dedicat a explorar propostes pilot de tecnologia alimentària de codi obert 

i també oberta a la comunitat.

Dimecres 9 de desembre 2020 ha estat la presentació virtual del projecte FoodShift, concretament del programa “Food Tech 3.0”, una convocatòria oberta per a accelerar iniciatives innovadores de tecnologia alimentaria.

 

Doris Boira de La Fàbrica ha presentat LA TACA D’OLI, línia de sostenibilitat sòcio-ambiental de la cooperativa, des d’on aportarà juntament amb altres entitats presents a la Junta Directiva del projecte criteris i estratègia per garantir que les propostes innovadores en alimentació que vagin arribant a la convocatòria del projecte aportin solucions a problemàtiques reals i s’aterrin als barris e un procés de compartir coneixement i incorporar-lo a les dinàmiques comunitàries existents; i, per què no?, també contribueixi a activar-ne a nivell d’economies locals i circulars. 

 

En aquest sentit, l’alfabetització digital a la que els confinaments ens van portar per a mantenir en marxa LA TACA D’OLI-Singulars aquest any, ara esdevé fonamental com a procés d’accessibilitat a un plantejament tecnològic que per ser inclusiu ha d’estar al servei de les necessitats reals de les persones. Conflueixen doncs aspectes aparentment allunyats com l’alimentació i la tecnologia que, d’una o altra manera, si que han estat plegats al llarg del temps, tot i que en els darrers anys només en favor de la productivitat de l’agro-indústria.

 

És hora doncs d’encaminar la tecnologia pel bé comú amb tots els reptes i confluències necessaris, com les que aquest projecte planteja. El repte està servit i també hi estan disposades a assumir-lo les altres entitats membres de la Junta de FoodShift: NEXT FOOD, Restaurant de codi obert LEKA, Abono Km0, Huertos in the Sky, Co-Responsable i FoodE (projecte europeu impulsat per l’ICTA dedicat a  dissenyar sistemes alimentaris sostenibles). 

 

*Aquí teniu més informació amb Nota de premsa  de l’acte de presentació de FoodShift/FoodTech 3.0. 

Convocàtoria oberta
Convocàtoria oberta

Escribir comentario

Comentarios: 0