· 

Introduïr-nos a l’experiència de fer Hort Urbà en temps de pandèmia

Notícia: Doris Boira

cuina curativa

Dilluns  22/02/21

 

El 18 de febrer 2021 des de LA TACA D’OLI vam oferir un Taller d’Iniciació als horts urbans alimentant la programació de la Nau Vila Besós com a contraprestació per utilitzar l’espai en el marc del projecte “Millorem el benestar al barri del Besós-Maresme” on acompanyem el veïnat a plantar i tancar escocells de proximitat. I com tantes activitats programades que havien de ser presencials, les restriccions van fer que el que havia de ser tocar terra i plantar passés al format virtual. Tot així les ganes d’apropar-se al verd van aplegar a la pantalla unes 30 persones de totes les edats interessades en saber-ne més dels horts urbans i també de compartir penes i alegries del seu dia a dia amb els cultius domèstics. 

Davant aquest repte de la virtualitat, l’equip de LA TACA D’OLI va optar per un format gràfic molt fàcil d’entendre, realitzat per Rossana Salvador, amb tot el que cal saber per fer un hort urbà. Monique Friede va entomar el contingut des de la seva trajectòria fent tallers d’horts urbans en equipaments de proximitat on tothom marxa amb el seu “hortet a la capsa” cap a casa explicant allò fonamental arran la seva formació dins del programa B-Mincome i, sobretot, la vivència de fer hort urbà a casa en temps de pandèmia. “La satisfacció de plantar i veure créixer aliments dia rere dia no té preu i dona molta satisfacció, més quan ens sentim fràgils”, segons les seves paraules. Clarament , quan has fet créixer aliments tu mateix/a ja no veus les verdures del supermercat de la mateixa manera. Saps que per alimentar-te realment cal un aliment real i aquest és el que es cultiva a prop i quan toca.

I per tal d’acompanyar el contingut del taller, us fem arribar les referències d’alguns documents (*) que poden ser útils per a aquelles persones que han pres la decisió d’endinsar-se en el meravellós món dels horts urbans per re-verdir la seva vida, la del barri i la del planeta. 

 

(*) Aquí els teniu:

  • Calendari d’aliments de temporada - [JPG]
  • l’HORT DEL MAS GUINARDÓ. Guia per plantar el teu propi hort: Guia autoeditada amb les plantes comestibles per sembrar en cada estació + 50 fitxes amb informació sobre sembrat, necessitats, cures, cultiu i beneficis. - Encàrrecs al correu: antonio.a.rebel@gmail.com (12€)
Index "l'hort del Más Guinardó"
Index "l'hort del Más Guinardó"
Gener, Febrer, Març (hivern)
Gener, Febrer, Març (hivern)

Què plantem a l'hivern? Gener, Febrer i Març

(l’HORT DEL MAS GUINARDÓ, pàgines 1-3) - [PDF]Escribir comentario

Comentarios: 0