· 

Apostem per "TEXANS PEL CLIMA"

Un projecte que promou l’economia circular i redueix l’impacte ambiental al districte Sant Martí

"Texans pel Clima", amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona per al 2021 (Projectes CLIMA)

 

La Fàbrica cooperativa, des de La Taca d’Oli, la seva línia de sostenibilitat, juntament amb Fundació Solidança i Back to Eco/InfinitDenim s’uneixen per impulsar una campanya anomenada “Texans pel clima” amb el suport de la convocatòria de projectes Clima de l’Ajuntament de Barcelona per al 2021.

 

La intenció d’aquest projecte pilot al Districte de Sant Martí de Barcelona és avançar cap a una economia més circular a través de la recollida de texans usats i diferents accions de sensibilització ambiental. I ho podrem fer per la riquesa de la singularitat de cadascuna de les entitats implicades en el projecte:

La Fàbrica des del treball comunitari, Solidança des de la trajectòria en la recollida i tractament del tèxtil i Back to Eco des de l’Upcycling, un procés circular per fer circular l’economia als barris. 

 

I per què els texans? 

Perquè el texà és un producte molt popular i no en saben gaire del seu impacte ambiental.  Per la producció d’un pantaló texà es consumeixen fins a 8.000 litres d’aigua i més de 20 kg d’emissions de CO2 associades a les diferents fases de producció.  I, tot i que el texà té una “esperança de vida” de 8 anys normalment el seu cicle de vida no arriba a la meitat. I quan es llença sovint encara té més del 90% del teixit en bon estat, aprofitable per la re-manufactura.

 

Al món es fabriquen 300 milions de texans l’any !

 

Què farem amb la campanya? 

Aquesta campanya té la finalitat d’aconseguir el màxim nombre de texans en desús al districte de Sant Martí a partir de 40 punts de recollida emplenats per persones de totes les edats i procedències. Volem fer visibles les possibilitats de circularitat d’aquesta peça de vestir. També es faran tallers pràctics de prevenció i reutilització del residu tèxtil i diferents accions de sensibilització per tal de conscienciar el veïnat dels barris del districte Sant Martí.

 

Contenidors al Casal Llacuna
Contenidors al Casal Llacuna

La recollida es farà durant l’any  2021 a través d’uns petits contenidors de texans que estaran distribuïts en diferents punts físics del districte

 

Els texans es classificaran corresponentment i se’ls hi donarà una segona vida. Les primeres ubicacions dels contenidors es troben a:

  • equipaments de proximitat (Casal del Poblenou, casal del Besós, Ca l’Isidret, casal de Bac de Roda, Centre Cívic Besós, Espai Antoni Miró Peris),
  • entitats veïnals (AVV Poblenou i AVV Maresme),
  • escoles (Acàcies, Llacuna),
  • IES (Maria Espinalt),
  • espais d’innovació com el FabLab de Poblenou,
  • horts urbans com el ConnectHort,
  • i altres espais diversos amb activitat social com el Club Esportiu Júpiter. 

* Si estàs interessat/da en donar suport a aquest projecte pilot, pots posar-te en contacte amb nosaltres

a través de la web TEXANS PEL CLIMA on pots seguir els avenços de la campanya ==> AQUÍ


Escribir comentario

Comentarios: 0