· 

COM HEM FET CRÈIXER LES RELACIONS I EL BENESTAR AL BARRI DEL BESÓS

Crònica gràfica del procés d’acompanyament cooperatiu a la plantació i elaboració detancats d’escocells amb palets reaprofitats.

 

Ja us hem parlat en diverses ocasions del procés d’acompanyament veïnal per la plantació d’escocells comunitaris al Besós-Maresme. Fins i tot ens hem atrevit a produir un tutorial per aprendre com fer els tancats amb palets reaprofitats quan els confinaments no ens van deixar trobar-nos al carrer per fer-ho. I ara tanquem el cercle amb una presentació gràfica, en clau de pòster, del procés que hem recorregut des del setembre de 2020 a l’abril de 2021 en el marc del projecte “Generem benestar al barris del Besós-Maresme” per part de La Fàbrica i el compromís d’agents del territori tan importants com el Casal del Besós.

Així doncs com les imatges parlen i no cal convèncer a ningú del que té sentit en això d’estendre la sostenibilitat als barris només heu de mirar-vos detingudament el pòster que us adjuntem on apleguem les tres fases realitzades amb el veïnat del carrer Catània del Besós.

  • Fase 1 de producció de tancats al casal del Besós on una veïna ha acabat agafant la caladora malgrat les reticències inicials a tocar maquinària;
  • Fase 2 de plantació on hem tingut la joia de comptar amb la gent educadora i infants del projecte de canguratge Concilia; i,
  • Fase 3 d’instal·lació on tot el veïnat del carrer a posat el seu gra de sorra perquè el procés aterrés al barri...

...amb un parell d’escocells plantats i tancats a una banda del carrer aprofitant palets de la mà del fuster col·laborador i, a l’altra banda del carrer, amb tanques prefabricades que han alleugerit la feina del veïnat tal i com ho han decidit.

Recull fotogràfic del procés  [video]
Recull fotogràfic del procés [video]

Maneres diverses de contribuir a generar benestar al barri plantant verd de proximitat i fent créixer les relacions que ens sostindran en temps complexos que requereixen de bon clima.

Ah, el pòster inclou el link per poder accedir a un recull fotogràfic del procés i al tutorial.

 

Animeu-vos a entrar-hi i a seguir plantant.

Tutorial per aprendre com fer els tancats amb palets reaprofitats [video]
Tutorial per aprendre com fer els tancats amb palets reaprofitats [video]


Entitats col·laboradores
Entitats col·laboradores

Escribir comentario

Comentarios: 0