· 

PASSEM A L’ACCIÓ amb l'Hort Fortalesa...

...Celebrem el Dia de la Terra 2022 amb la segona producció audiovisual de la sèrie de la Fàbric@ sobre iniciatives autogestionades de suport mutu per viure en comú a la ciutat.

Passem a l'acció: L'Hort Fortalesa
Passem a l'acció: L'Hort Fortalesa

Aquest audiovisual forma part de la sèrie audiovisual PASSEM A L’ACCIÓ produïda per La Fàbrica. Es tracta sobre la iniciativa comunitària de l’Hort Fortalesa al barri de Provençals de Sant Martí. És una celebració de la terra viva a la ciutat. En aquesta crònica audiovisual de l’HORT FORTALESA podeu escoltar les paraules i veure la diversitat de persones que fan real la fortalesa d’aquest hort comunitari.

Aquest audiovisual sobre la iniciativa comunitària de l’Hort Fortalesa al barri de Provençals de Sant Martí és una celebració de la terra viva a la ciutat. És també una aposta valenta, sorgida del veïnat en temps de pandèmia, una manera d’aterrar col·lectivament les ganes i la necessitat de donar vida als espais urbans abandonats, a la terra urbana, que també és terra !!!

Passem a l'acció: L'Hort Fortalesa
Passem a l'acció: L'Hort Fortalesa

Anar amb els cicles de la natura és una necessitat de la vida que es fa present a les dinàmiques dels horts comunitaris amb unes tasques apropiades per a cada estació que passen per regenerar el sol, fer plantacions i tenir-ne cura fins la collita. El repte d’ajuntar-nos per fer tot això fa créixer la comunitat al voltant de plantes aromàtiques, verdures, arbres fruiters o simplement altres plantes i arbustos silvestres que mai han deixat de ser hi a la ciutat malgrat el formigó.

Passem a l'acció: L'Hort Fortalesa
Passem a l'acció: L'Hort Fortalesa
Passem a l'acció: L'Hort Fortalesa
Passem a l'acció: L'Hort Fortalesa

Anat del local al global, de Provençals a la Terra, volem recordar que en l’actual context de “crisi climàtica” un hort comunitari és una experiència de resiliència que demostra com el fet de cultivar aliments significa també cultivar relacions i fer teixit comunitari als barris, tant necessari en temps de “crisi” de gairebé tot. I així relacionem el “canvi climàtic” amb la “crisi” generada per l’acció humana quan es posa al servei del sistema industrial en el què vivim o, millor dit, sobrevivim.

En aquesta crònica audiovisual de l’HORT FORTALESA podeu escoltar les paraules i veure la diversitat de persones que fan real la fortalesa d’aquest hort comunitari.Escribir comentario

Comentarios: 0