· 

"Cuidar i proteger el medio ambiente. Cultivar a toda la gente. Ser consciente es urgente. Aquí lo hacemos diferente” ☆♩♪♫♬☆

Marc del projecte "Benestar eco-social al Besós-Maresme per afrontar la crisi climàtica"

 

"Cuidar i proteger el medio ambiente.

Cultivar a toda la gente.

Ser consciente es urgente.

Aquí lo hacemos diferente”.

 

Diu el rap dels infants del Besós-Maresme davant la crisi climàtica.

Infants participants al taller de rap d'Escola de Vida
Infants participants al taller de rap d'Escola de Vida

Finalment podem escoltar la cançó creada per infants del Besós-Maresme acompanyats per  l’associació en el Taller de rap realitzat al casal de barri del Besós al mes novembre per reflexionar juntes i expressar com estan vivint el deteriorament de la natura i quines accions cal fer de manera urgent unint les nostres forces. Com diu la lletra del rap, “La terra està acalorada. Els pols s’estan derretint. Les costes estan inundades i els boscos ardent”, i davant d’això apunten què “falten arbres per sembrar i aire pur per preservar”.  

Aquest taller de rap ha estat resultat d’una triple confluència que parteix d’un espai, el casal de barri Besós que amb el saber fer de l’associació Escola de Vida promotora de la cultura del rap ens hem aplegat en el marc del projecte de La Fàbric@ "Benestar eco-social al Besós-Maresme per afrontar la crisi climàtica"; on des de fa tres anys obrim espais de trobada amb el veïnat entorn el verd urbà de proximitat i, alhora, espais de creació en diferents formats per contar què (ens) està passant amb l’anomenat “canvi climàtic” a la gent dels barris, com ens afecta des de la diversitat d’edats, procedències culturals, gènere … i com podem afrontar-ho des de la denúncia, la col.laboració i la resiliència.

 

Equip casal
Equip casal

 

Aquesta cançò de rap esdevé així una acció reivindicativa de presa de consciència dels infants  davant l’allau de discursos mediàtics, plens de xifres i missatges d’alarma, que ens arriben des dels grans mitjans i ens van paralitzant com si no hi hagués res a fer. Però estem convençudes de què si què podem fer i molt perquè no hi ha FUTURS-IMPOSSIBLES, com diu el nom la campanya de la Xarxa d’Economia Social i Solidària (XES) de la que La Fàbric@ hi forma part activament. I per veure’ls més clars estem contribuint a explicar-los, en aquest cas des del rap que han creat infants entre 8 i 12 anys que viuen en uns dels barris més afectats per l’impacte de la contaminació urbana, el Besós-Maresme. On paradoxalment en el present s’estan alçant i coordinant veus veïnals i associatives que han dit prou i han passat a l’acció perquè saben quins són els futurs on volem viure juntes amb respecte per la nostra vida, la de la comunitat i el planeta.

 

Escolteu el rap i/o veieu el vídeo i feu-lo còrrer per tot arreu perquè com diu la cançó “SER CONSCIENTE ÉS URGENTE”.

 

RAP_medioambiente_letra
RAP_medioambiente_letra

 

*Aquí teniu el link al poster que recull el procés del Taller de Rap al Casal del Besós. 

 

* I els links a la cançò [mp3]lletra [pdf] i al vídeo [mov].Escribir comentario

Comentarios: 0