· 

PASSEM A L’ACCIÓ amb l'Olla Solidària...

...Celebrem el Dia Mundial de l'Alimentació amb la tercera producció audiovisual de la sèrie de la Fàbric@ sobre iniciatives autogestionades de suport mutu per viure en comú a la ciutat.

Passem a l'acció: L'Olla Solidària
Passem a l'acció: L'Olla Solidària

Celebrem el Dia Mundial de l’Alimentació compartint la iniciativa de reaprofitament alimentari l’OLLA SOLIDÀRIA del Poblenou com a tercera producció audiovisual de la sèrie PASSE’M A L’ACCIÒ que la cooperativa La Fàbric@ ha realitzat sobre iniciatives autogestionades de suport mutu per viure en comú a la ciutat; juntament amb la de l’Hort Fortalesa de Provençals de Sant Martí i la Fira cap al Residu Zero del Besós-Maresme.

Amb motiu de la jornada “Seguretat alimentària sí, però amb sobirania també!” organitzada per la Taula de Salut i Alimentació que impulsa el Pla Comunitari del Poblenou es va presentar al Casal Bac de Roda el passat 27 d’octubre de 2022 el documental de l’experiència de l’Olla Solidària alimentant el debat de com garantir l’autonomia a l’hora d’alimentar-se. Juntament amb altres iniciatives comunitàries participants com la Xarxa d’Aliments del Poblenou, La Màgia de la Cocina del Besós-Maresme, l’Esglèsia Evangèlica i Alimentem Besós-Maresme així com els projectes FoodShift (FabLab/Poblenou) i Living Lab (Verneda) que exploren el potencial de la tecnologia i les plataformes digitals a l’auto-organització en l’accés a l’alimentació als barris.

jornada “Seguretat alimentària sí, però amb sobirania també!”
jornada “Seguretat alimentària sí, però amb sobirania també!”

Aquest audiovisual és sobretot un recull de vivències de les persones que donen vida a aquesta iniciativa que gira al voltant de l’aliment cada setmana a la taula de la cuina del Casal del Poblenou i que des dels seus inicis compta amb el suport d’Apropem-nos (Pla Comunitari Poblenou) impulsat per l’Associació de VeÍns i Veïns.

 

L’Olla Solidària és també una aposta valenta sorgida del mateix grup que abans de la pandèmia estava vinculat a una iniciativa de reaprofitament alimentari que es va aturar, com tantes altres, deixant la vulnerabilitat al descobert quan més calia ocupar-se’n. I, alhora, és la mostra de com les persones, sobretot les dones, saben perfectament quan cal mantenir-se juntes per sortir endavant alimentant les relacions per damunt de tot. 

 

En aquesta crònica audiovisual de l’OLLA SOLIDÀRIA podeu escoltar les paraules i veure la diversitat de persones que alimenten aquesta iniciativa.Escribir comentario

Comentarios: 0