· 

Com aterrem l’ecofeminisme als barris?

 

Respondre a aquesta pregunta és més senzill del què d’entrada pot semblar perquè té una resposta possible què és posant la vida al centre de qualsevol situació, repte o activitat que tinguem entre mans com a compromís incondicional amb un canvi autèntic i profund en el nostre procedir en el nostre dia a dia.

 

Així és com podem anar  desplaçant el paradigma de dominació (i de mort) que totes volem deixar enrere perquè ja hem vist que no porta enlloc a ningú, humanament parlant, ni a cap mena de vida al planeta.  I des d’aquesta base de partida és com de manera dinàmica i col·laborativa volem compartir el què significa ser éssers depenents i envoltats per unes limitacions que ens acullen com a marc on poder desenvolupar-nos.

 

Volem enfocar aquest espai d’apropament en clau de trobada col·lectiva nodrida de referències de dones que han fet de la seva vida una aposta ecofeminisme que ha transformat la manera d’abordar els reptes que tenim al davant en aquesta crisi sòcio-ambiental que d’abstracta no té res. I que pot alimentar els nostres neguits més propers.

Qui són elles que han canviat el món?

Carrrusel de fotos

L’apropament que plantegem es basa en difondre tant el pensament com les pràctiques que han aterrat l’ecofeminisme de la mà de dones d’arreu del món com Vandana Shiva i la protecció de les llavors des de l'Índia davant els intents de les corporacions de patentar-les, Joanna Macy des de la lluita antinuclear dels anys seixanta als Estats Units d’Amèrica amb l’enfocament del Treball que Reconnecta per superar la indiferència i poder mullar-nos (encara que sigui amb llàgrimes als ulls pel dolor pel món) passant a l’acció, Wangari Maathai amb els milers de dones que van fer realitat un Cinturó Verd a Kenia, Berta Cáceres i el nostre record per la seva defensa pels rius d’Hondures que la va portar al límit de la seva vida, Petra Kelly que des del partit dels Verds a Alemanya va fer una política de cures quan encara no se’n parlava i la nostra estimada feminista-ecologista Anna Bosch que tant des de la lluita de base com la política local va mostrar com sempre es pot actuar per una vida millor per tothom.  

 

En aquest espai us convidem a explorar les seves vides com la millor mostra del què significa posar la vida al centre de la feina, la política, la collita, les relacions, la lluita i la comunitat.

 

A tot arreu fem de l’ecofeminisme una pràctica i una manera de viure i de veure el món


Escribir comentario

Comentarios: 0