“Passem a l’acció”

Sèrie audiovisual  d’Iniciatives comunitàries autogestionades de suport mutu per viure en comú a la ciutat.

III Fira cap al residu Zero

La FIRA CAP AL RESIDU ZERO és una cita clau per la sensibilització sòcio-ambiental sobre la necessitat d’aturar el model consumista d’usar i llençar organitzada des de 2019 per la Comissió BarriNet de l'Associació de Veïns i Veïnes Maresme. Per tercer any aplega alternatives sostenibles per al nostre dia a dia tant a nivell del barri com d’arreu de Catalunya que aporten altres maneres de consumir amb consciència respectant les persones, la comunitat i el planeta. Una trobada per alimentar les comunitats circulars dins de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Passem a l'acció: III Fira cap al residu Zero


L'Hort Fortalesa (hort comunitari a Sant Martí de Provençals)

L’HORT FORTALESA té el seu origen en un grup de veïnes dels barris de Sant Martí que durant la pandèmia van decidir trobar-se i compartir enlloc d’aïllar-se cadascuna a casa seva. I van entrar a donar vida a un solar municipal abandonat que al tancat acollia un jardí vertical muntat amb materials reaprofitats per gent vinculada al Casal de barri Ca l’Isidret. Les trobades van donar lloc a jornades de tasques per netejar el terreny, compartir i planificar entre totes el què avui és un hort comunitari alliberat a l’especulació que amenaça el barri i la ciutat de Barcelona, autogestionat per una comunitat de persones que fan de la seva diversitat la seva “fortalesa”. 

Passem a l'acció: l'Hort Fortalesa


L'Olla Solidària (reaprofitament alimentari a Poblenou)

L’OLLA SOLIDÀRIA té el seu origen en el projecte Cuinetes-Poblenou que gestionava la Fundació BarcelonActúa en equipaments de barris de Barcelona. Amb l’impacte de la pandèmia el grup va decidir mantenir la dinàmica de reaprofitament alimentari de manera autogestionada amb el suport del d’Apropem-nos, el Pla d’Acollida de l’Associació de Veïns i Veïnes Poblenou.

Passem a l'acció: L'Olla Solidària
Passem a l'acció: L'Olla Solidària

“Sona el riu”

Podcast pilot sobre “natura urbana-natura humana” emmarcat en els projectes per generar benestar als barris del Besós-Maresme (18'55'')

“Sóna el riu”. Un espai sonor de "natura urbana i natura humana” on confluïssen reflexions, emocions i accions que alimenten la vida de les persones i donen vida a la ciutat. En aquest podcast 1 el riu sóna a històries d'escocells plantats per veïnes i veïns als barris del Besós-Maresme, poemes ecofeministes, "un petit oasi enmig del ciment", els beneficis del verd a la ciutat i les veus de les persones que donen vida i fan comunitat a l'Hort Fortalesa al barri de Sant Martí de Provençals. (18'55'')

 

Autoria:

Doris Boira - La Fàbric@ (idea original, locució, selecció i elaboració de continguts) i

Lorena Carrizo - Nomade Projectes (edició i locució)