· 

La Fàbric@ “es-part” de la III FIRA CAP AL RESIDU ZERO...

... amb productes tèxtils de farcell i la campanya "TEXANS PEL CLIMA"

 

Per tercer any consecutiu la Fira cap al cap residu zero és una realitat a la ciutat impulsada per la Comissió Barri Net de l’Associació de Veïnes i Veïns del Maresme en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. Les comunitats circulars com a centre d’enguany donant espai a una vintena d’iniciatives que ens permeten transitar cap a una altra manera de viure. 

 

Enguany la presència de La Fàbric@ a la fira aplega projectes propis i compartits alimentant el programa amb una parada de productes tèxtils de farcell creats en el marc de la línia ecosocial de la cooperativa, La Taca d’Oli, i visibilitzant la campanya TEXANS PEL CLIMA amb recollida i un taller de clauers.  

Altres parades dedicades a productes naturals per al cos i la llar, aliments ecològics de proximitat, embalatges elaborats amb matèria orgànica, compostatge comunitari, materials tèxtils reciclats i altres productes que no generen cap residu.

debat “Brossa o recursos?. Donem una nova oportunitat a allò que llencem” (taula redona)
Taula redona

El debat “Brossa o recursos?. Donem una nova oportunitat a allò que llencem”, va aplegar persones de projectes diversos com Back to Eco, una de les entitats impulsores de la campanya Texans pel Clima

Es-part
L“es-part per netejar sense embrutar”

La nostra aportació creativa-reflexiva a la fira ha estat un fregall elaborat amb espart, fibra vegetal local, resistent i persistent que des d’una perspectiva inclusiva afavoreix el “residu zero per a tothom” com una manera pràctica i senzilla d’entrar en la transició ecosocial en el dia a dia.


Destaquem també els acompanyaments per la plantació i tancat d’escocells que des de finals de 2019 estem fent amb el veïnat per enfortir la comunitat i Millorar el benestar als barris Besós-Maresme amb el taller demostració d’“hort urbà residu zero”. Així com la  intercooperació per a la sostenibilitat, imprescindible si volem anar més enllà del nostre àmbit d’actuació, concretament, amb la campanya TEXANS PEL CLIMA en col·laboració amb Solidança i Back to Eco en el marc d’aquest projecte Clima pel Districte Sant Martí sensibilitzant arreu sobre l’impacte tèxtil amb la recollida de texans. 

I amb la intenció d’alimentar històries que expliquen el què estem fent amb les iniciatives ecosocials que tenim entre mans La Fàbric@ ha portat al programa Nunila, una dona conta-contes veïna del Besós que narra històries al voltant de la co-responsabilitat humana per viure en un planeta sa per totes i tot.                

Com a novetat d’aquest any, els productes que hem portat a la parada de la III Fira Cap al Residu Zero també es troben a La Zona, e-commerce de l’Economia Social i Solidària  impulsat per la cooperativa Opcions, on també oferim propostes formatives relacionades amb els projectes comunitaris que impulsem per regenerar territoris fent circular l’economia al voltant de l’alimentació, l’aprofitament i el verd urbà. 

Formacions comunitàries en

"Aprofitament de fusta" - Taller
"Aprofitament de fusta"
"Menjar sa i accessible" - Taller
"Menjar sa i accessible"
"Horts urbans" - Taller
"Horts urbans"

Productes teixits “farcell” i texà reaprofitat amb tel·la wax

Davantal gran

Davantal gran (73x58cm)

Bossa gran (40x37 cm)

Bossa gran (40x37cm)

Davantal petit (43x42cm)

Davantal petit (43x42cm)

Bossa i Estoig “TEXafro” - disseny 1


BEN AVIAT EL VIDEO DE LA “III FIRA CAP AL RESIDU ZERO” 

PRODUÏT PER LA FÀBRIC@ EN EL MARC DE LA SÈRIE AUDIOVISUAL 

“PASSEM A L’ACCIÓ”. *


Escribir comentario

Comentarios: 0