· 

Portem el “carro de combat” a la IV Trobada d'Economia Social i Solidària del Besòs i el Maresme.

Aquest any l’Economia Social i Solidària ha carregat d’energia la Rambla Prim amb una nova trobada veïnal i asociativa durant el divendres 22 de juliol al Besós-Maresme amb una proposta socio-econòmico-cultural d’alt nivell.


 

 De l’ambient de paradetes d’associacions, col·lectius, projectes i serveis d’allò més variat tant del barri com de tot el Districte destaquem la de la Taula Eix Pere IV amb la Biblioteca de les Coses, Andròmines (projecte Preciós plàstic), Abono Km0, cooperativa La Fàbrica amb la campanya present al barri Texans pel Clima, i La cuina que canta, Kantina Migrante i La Clandestina; i les iniciatives del barri CaKanam (associació d’emprenedoria senegalesa), La Magia de la cocina, grup de consum Tirabecs, Ambar Prim, AVV Maresme ...  a més de Barcelona Activa amb  informació dels seus projectes relacionats amb l'ESS.

El consum i l’energia conscient han estat centres de reflexió d’aquesta trobada que s’ha obert amb un cercle al mig de la rambla per acollir una conversa sobre “crisi energètica i alternatives de consum energètic” que ha generat molta curiositat i interès en el veïnat arran les presentacions i propostes dels projectes Arquitectes de capçalera (subvencions per a eficiència energètica), EMELCAT (emmagatzematge energètic, comunitats energètiques locals, gestió de l’excedent d'energia), SOM Energia i Aire Net (en denúncia a l'incineradora TERSA i crowdfunding per assumir el procés).  

Tot seguit la música de Machín “Tres coses hay en la vida: salud, dinero y amor” ha donat pas al següent cercle, anomenat “Carro de combat” a càrrec de Doris Boira de La Fàbric@ dins del projecte “Benestar ecosocial al Besós-Maresme”. S’ha obert un espai circular on compartir reflexions, sensacions i neguits respecte el que representa el consum al nostre dia a dia.

 

Què significa disposar d’un “carro de combat”?, què és el carret de la compra on posem allò què hem decidit comprar. O dit d’una altra manera, l’eina amb la que podem defensar els valors que posen la vida per davant de la borsa. I així qüestions com què ens suggeriex la paraula “consumir”?,  de quin consum que faig n’estic satisfeta i de quin no tant?, què influeix en aquestes compres que no ens agraden tant? i quines són les claus en el consum? han donat conversa a més de 40 persones de totes les edats i procedències culturals que han estat conversant sobre el consum en el seu dia a dia sense cap més expectativa de sentir-se a gust pel simple fet de compartir neguits i preguntes per seguir caminant.  

 

I per cloure una trobada d’estiu amb caire sosteniblement veïnal hem gaudit del concert del grup SÒL BEN MOLL que ha posat la nota final perquè a banda de músiques, són les agricultores del grup de consum del barri 💚 

Escribir comentario

Comentarios: 0