· 

El camí del “Rap dels escocells” des del Besós-Maresme per a tots els barri de Barcelona i més enllà.

- *Al final de la notícia teniu accés al poster (amb enllaços a la lletra, cançó i vídeos del taller) -

Taller de RAP, Ritmo i Poesia - 2023
Taller de RAP, Ritmo i Poesia - 2023

 

Finalment tenim el “Rap dels escocells“ creat per Kadijah, Yussef, Hanás, Asunción, Alexander, Hadi, Isabel, Yahia i Antonio que són alumnes de 5è i 6è de l’escola Concepción Arenal que han creat aquesta cançó amb l’acompanyament d’Escola de Vida.

 

El pòster que us presentem recull el procés de creació del taller de rap que en tres sessions ha aconseguit activar tota la creativitat rítmica per explicar en clau de rap el procés de plantació i tancat dels escocells de davant l’escola i els sentiments i determinacions de totes elles davant el què representa la crisi climàtica en les formes que pren. 

 

A la la lletra de la cançó podreu entendre millor tot això i quan escolteu la cançò en audio ja no podreu deixar de posar-la a tot arreu. I d’això es tracta perquè aquests infants demanen que el seu rap voli lluny; com diuen “plantem escocells al nostre carrer. I àrees verdes som com ocells”.

RAP Plantem Un Escocell (lletra)
RAP Plantem Un Escocell (lletra)
RAP Plantem un Escocell (esborrany)
RAP Plantem un Escocell (esborrany)

Els aprenentatges d’aquest procés de creació col·lectiva en clau de rap s’han basat en els principis d’acció, reflexió i defensa de la vida que integra el projecte “Al Besós-Maresme afrontem la crisis climàtica” impulsat per La Fàbrica des de fa quatre anys i que estan destacats en el pòster amb aquests apartats que porten a cadascun dels suports:

Coordinació (artículo "Fa un any que plantem flors a prop del nostre entorn. Els escocells somrients al vent fent el barri més bell")

Expressió  (lletra de la cançò "Rap dels escocells"- PDF)

Acció amb la cançó (audio de la cançò "Rap dels escocells" - MP3)


click a la lletra RAP Plantem un Escocell
click al mp3 RAP <Plantem un Escocell


I seguint el camí de l’any passat, el “Rap dels escocells” s’escoltarà en les  trobades emblemàtiques del Besós-Maresme com la Festa Major, la Fira d’Economia Social i Solidària i la Trobada d’entitats ... i també a més barris de la ciutat on seguirem sembrant rimes i poesia davant la crisi climàtica.

☆♩♪♫♬☆

"Nosaltres també som importants

com un jardí en comunitat”

☆♩♪♫♬☆ 

Poster "Més Ritme i Poesia per afrontar la crisi climàtica"
Poster "Més Ritme i Poesia per afrontar la crisi climàtica"

 

☆♩♪♫♬☆ Aquí teniu el link al poster [PDF] en la secció "Documents (posters)"

que recull el procés del  Taller a l’escola Concepción Arenal del Besós - 2023.

 Escribir comentario

Comentarios: 0