SEMBRANT RIMES ECO-SOCIALS PER FER CRÈIXER EL VERD URBÀ- HUMÀ AL BARRI
Reflexiones · 23-05-2023
Sembla una paradoxa això d’incidir en el malestar que sentim vers la crisi climàtica, o crisi global en la que ens trobem, i alhora referir-nos a fer créixer el verd als barris al costat de les comunitats. Doncs més aviat al contrari, perquè només tocant fons arran la creixent degeneració de la vida a la terra que habitem és com podem agafar l’impuls per actuar-hi en conseqüència cap a la millora de la vida que afecta humans i no humans.

COM AFRONTEM LA CRISI CLIMÀTICA DES DELS BARRIS? ... Recorregut estacional per accions pel benestar ecosocial al Besós-Maresme.
Reflexiones · 21-12-2022
En barris com el Besós-Maresme, dels més afectats per l’impacte de la contaminació urbana on, paradoxalment, en el present s’estan alçant i coordinant veus veïnals i associatives que han dit prou i han passat a l’acció perquè saben quins són els futurs on volem viure juntes amb respecte per la nostra vida, la de la comunitat i el planeta.

"Cuidar i proteger el medio ambiente. Cultivar a toda la gente. Ser consciente es urgente. Aquí lo hacemos diferente”  ☆♩♪♫♬☆
Actividades · 25-11-2022
Finalment podem escoltar la cançó creada per infants del Besós-Maresme acompanyats per l’associació en el Taller de rap realitzat al casal de barri del Besós al mes novembre per reflexionar juntes i expressar com estan vivint el deteriorament de la natura i quines accions cal fer de manera urgent unint les nostres forces. “Cuidar i proteger el medio ambiente. Cultivar a toda la gente. Ser consciente es urgente. Aquí lo hacemos diferente”. Diu el rap dels infants del Besós-Maresme...

“Com abordem la crisi climàtica des dels barris? es planteja a la trobada entorn la prevenció de residus del Poblenou.
Actividades · 21-11-2022
Encara que aquest any no vam tenir la “Fira cap al residu zero” del Besós-Maresme hem pogut re-trobar-nos amb el tema al Poblenou amb una “Trobada-mercat de segona mà pel consum responsable i la prevenció de residus” a finals de novembre organitzada per entitats diverses del districte de Sant Martí com la Taula Eix Pere IV, l’Associació de Veïnes i Veïns del Poblenou/Pla Comunitari i unes quantes més de convidades d’altres barris de la ciutat amb molt a compartir.

Rap per donar veu als infants dels barris davant la crisi climàtica
Actividades · 07-11-2022
"Rap per donar veu als infants dels barris davant la crisi climàtica" Taller de Rap que durant el mes de novembre s’obrirà al Casal de Barri del Besós perquè de manera gratuïta infants de 6 a 12 anys diguin la seva sobre què significa créixer enmig d’una crisi climàtica.

Reptes i estratègies per estar millor amb nosaltres, les altres i l’entorn
Actividades · 07-11-2022
“Reptes i estratègies per estar millor amb nosaltres, les altres i l’entorn”, una cita al novembre per promoure el “BENESTAR ECO-SOCIAL AL BESÓS-MARESME” al Casal de Barri del Besós..

CIBICO*: projecte on els biomaterials posen les llavors per canviar la dinàmica de destrucció per la de regeneració del teixit social i productiu
Actividades · 07-11-2022
CIBICO són les sigles que donen nom al projecte (*) “Circular Biomaterial Communication” que significa "Comunicació circular amb biomaterials", concretament crear suports de comunicació gràfica a partir de l’aprofitament de material orgànic. I aquesta iniciativa sorgeix de NailFactory què és l’entitat dedicada al dissenyar de manera conscient sense provocar residus...

PASSEM A L’ACCIÓ amb l'Olla Solidària...
Actividades · 16-10-2022
Celebrem el Dia Mundial de l’Alimentació compartint la iniciativa de reaprofitament alimentari l’OLLA SOLIDÀRIA del Poblenou com a tercera producció audiovisual de la sèrie PASSE’M A L’ACCIÒ que la cooperativa La Fàbric@ ha realitzat sobre iniciatives autogestionades de suport mutu per viure en comú a la ciutat; juntament amb la de l’Hort Fortalesa de Provençals de Sant Martí i la Fira cap al Residu Zero del Besós-Maresme.

Per què fer un “Planting Day”: dia per plantar (nos) fent més verda la nostra vida al carrer?
Actividades · 18-09-2022
Sabeu que el Park(ing) Day és el “dia del parc” on a un centenar de ciutats del món es pren espai als cotxes aparcats al carrer perquè al mateix lloc puguin passar altres coses. Aquesta fita es va acollir a Barcelona al 2014 i després de 9 anys han estat centenars d’accions les què s’han organitzat a tots els barris mostrant la vida al centre i no els cotxes com a protagonistes dels carrers...

Portem el “carro de combat” a la IV Trobada d'Economia Social i Solidària del Besòs i el Maresme.
Actividades · 23-07-2022
Aquest any l’Economia Social i Solidària ha carregat d’energia la Rambla Prim amb una nova trobada veïnal i asociativa durant el divendres 22 de juliol al Besós-Maresme amb una proposta socio-econòmico-cultural d’alt nivell.

Mostrar más