Com aterrem l’ecofeminisme als barris?
Actividades · 12-03-2024
Respondre a aquesta pregunta és més senzill del què d’entrada pot semblar perquè té una resposta possible què és posant la vida al centre de qualsevol situació, repte o activitat que tinguem entre mans com a compromís incondicional amb un canvi autèntica i profund en el nostre procedir en el nostre dia a dia...

AL BESÓS-MARESME AFRONTEM LA CRISI CLIMÀTICA DURANT TOT L’ANY TRANSFORMANT EL QUÈ NO ENS AGRADA
Reflexiones · 29-12-2023
Recorregut estacional pels espais que el veïnat de totes les edats ha transformat en llocs de benestar gaudint del bon ambient amb les habilitats que totes tenim per compartir.

El camí del “Rap dels escocells” des del Besós-Maresme per a tots els barri de Barcelona i més enllà.
Actividades · 25-12-2023
Finalment tenim el “rap dels escocells“ creat per Kadijah, Yussef, Hanás, Asunción, Alexander, Hadi, Isabel, Yahia i Antonio que són alumnes de 5è i 6è de l’escola Concepción Arenal que han creat aquesta cançò amb l’acompanyament d’Escola de Vida.

Poster Interactiu "Rap dels escocells"
Actividades · 25-12-2023
Poster "Rap dels escocells" amb contingut interactiu

"Fa un any que plantem flors a prop del nostre entorn. Els escocells somrients al vent fent el barri més bell” ☆♩♪♫♬☆
Actividades · 23-12-2023
Els infants del barri del Besós-Maresme per segon any consecutiu de la mà d’Escola de Vida i comptant amb l’acompanyament del casal de barri Besós en el procés de promoure el verd comunitari, expliquen a ritme de rap què “fa un any que plantem flors a prop del nostre entorn. Els escocells somrients al vent fent el barri més bell”.

Les dones del Besós-Maresme s'impliquen en el benestar eco-social als barris més enllà de la queixa
Actividades · 28-11-2023
Que el benestar individual és una il·lusió i què totes estem inter-relacionades tot el temps és un dels principis de l’ecofeminisme i té a veure amb la dinàmica veritable de la vida que està molt allunyada del ritme del dia a dia de la majoria de la gent marcat per horaris externs i un allau de missatges externs que ens fan creure que podem amb tot.

Saps que a la ciutat estem envoltades de plantes comestibles que no hem plantat? Elles són silvestres i només cal REconeixer-les. D’això s’encarrega EIXARCOLANT
Actividades · 27-10-2023
Saber qui és qui és el més important a la vida en tots els sentits. Tant a nivell humà com a nivell vegetal i aquí és on volem centrar-nos perquè resulta que a les ciutats, a Barcelona mateix, al barri del Besós-Maresme hi ha plantes per tot arreu, als parterres, jardineres, parcs ... que tenen moltes propietats com la de què es poden menjar.

Un, dos tres, cotxes fora !! que estem al PLANTing Day (...ah!, PARKing Day)
Actividades · 15-09-2023
Sabem que els cotxes fan nosa a la ciutat per la seva desmesurada quantitat i perquè semblen més imprescindibles del què en realitat són. No els necessitem per tantes coses perquè amb transport urbà i una vida de més proximitat que ens permeti caminar per arribar allà on ens cal i relacionar-nos cara a cara amb la gent del nostre entorn.

Mapejant els escocells comunitaris a la V Fira d’Economia Social i Solidària del Besós-Maresme
Actividades · 08-07-2023
Ja són cinc anys consecutius què ens trobem a la Rambla Prim del Besós-Maresme veïnat, associacions del barri i entitats del tercer sector, com ara La Fàbrica, per compartir idees i iniciatives que facin rutllar cada cop més l’Economia Social i Solidària al barri.

L’escola Concepción Arenal s’afegeix a la iniciativa d’escocells comunitaris al Besós-Maresme completant un veritable corredor verd urbà-humà
Actividades · 23-04-2023
Després de gairebé 4 anys d’espera l’escola Concepción Arenal del Besós ja té plantats i tancats els escocells del davant i ho ha aconseguit sumant-se a la iniciativa comunitària protagonitzada pel veïnat. El procés de plantació dels escocells de davant l’escola ha format part de la tasca de coordinació del grup “motor” d’escocells del B-M i s’ha realitzat en tres fases que es recullen gràficament en el pòster que teniu a l’abast.

Mostrar más